Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel
 • A legkisebbek

  Előképző 2. csoport a 2018/2019. tanév tanévzáró műsorán.

 • Továbbképző 10. Bakarasz csoport

  2017-ben az Országos Tóth Ferenc Koreográfiai versenyen elért eredményéért bejutott az Országos Ifjúsági Néptáncantológiára. 2018-ban a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc fesztiválon és versenyen I. helyezést ért el.

 • Alapfok 2. Bukfenc csoport

  2019-ben a XXIII. Méta Gyermek és Ifjúsági néptánc csoportok koreográfiai versenyen első helyezést ért el. Szintén ebben az évben a XXXIV. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál és verseny döntőjébe kiemelt arannyal jutott be, ahol első helyezett lett.

 • Grafika és festészet tanszak

  Tanév végi kiállítás 2017/2018. tanév.

 • Alapfok 3. Eszterág csoport

  A csoport 2018-ban a Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Versenyen ezüst minősítést szerzett.2019-ben a XXIII. Méta Gyermek és Ifjúsági néptánc csoportok koreográfiai versenyén II. helyezést ért el.

 • Továbbképző 8. Pitypalatty csoport

  A csoport 2018-ban arany minősítéssel jutott be a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc fesztiválra és versenyre, ahol III. helyezést ért el. 2018-ban az Országos Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Versenyen bronz minősítést szerzett.

Tehetséggondozás NTP pályázat keretében

NTP-MŰV-17-006 pályázat 

„Ablak a jövőre” Művészeti iskolás tehetségek kibontakozásának segítése 

 

Az NTP -MŰV-17 pályázat keretében már meglévő jó tapasztalataink alapján lehetőséget teremtettünk, hogy az átlagon felüli képességekkel bíró tanulóink tanórán kívüli intenzívebb és a tananyagnál mélyebb ismereteket átadó oktatásban vehessenek részt.

Új kezdeményezésű tehetséggondozó programot (16 tanulóval) és már hagyományokkal rendelkező programot (10 tanulóval) indítottunk. A tehetséggondozás mind két esetében produktumként egy - egy koreográfia jött létre, mely a 60 órában tanított tájegységhez kötődő táncos és szokásbeli ismereteket dolgozta fel. Ezeket a színpadi alkotásokat a tanév végén bemutatták a csoportok. A program célja volt az is, hogy a tehetséges tanulókat felkészítsük a párban vagy szólóban történő fellépésre. Ez a felkészítés is sikeres volt, melyet ugyancsak a koreográfiák bemutatása kapcsán láthattak az érdeklődők.

  Bemutatók a Rippl-Rónai fesztivál keretében

 A tanultak jobb megismerése és megtapasztalása érdekében az új kezdeményezésű csoport esetében 2 napos tanulmányi utat szerveztünk Szeged környékére. Ennek során megismerkedtek a Dél – Alföld néphagyományaival (népi építészet, viselet, népi foglalkozások). Az ott látottak tovább mélyítették a tájegységről tanultakat, a gyerekek kézzelfogható ismeretek birtokába jutottak és a környezetet – tárgyi és természeti – a maga valóságában átélve szereztek tapasztalatokat. A hagyományokkal rendelkező csoport Budapesten az évente megrendezett Táncház Találkozón vett részt.A Sportaréna táncos, folklórisztikus atmoszférája, a tánctanulási lehetőségekbe történő folyamatos bekapcsolódás lehetőségei, a kirakodóvásár autentikus vonatkozásai, élménygazdagodást eredményezett a tanulókban. A Táncház Találkozó táncos bemutatói gazdagították táncos élményeiket, egyben ösztönzően hatottak jövendő néptáncos identitásuk fejlesztésére.

      
Szegedi tanulmányi kiránduláson                                                                      Országos Táncháztalálkozón

 

                                                                    

KRÉTA elérés

   

Elérhetőségek

Cím: 7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.
Igazgató: Deli Szidónia
+36 (82) 512 228, 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
,
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ
Cím: 7400 Kaposvár, Szántó u. 5.
+36 (82) 795-225, 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.